| MARHAHÚS : MUSTÁRMAGOS MARHASÜLT SÜLT ZÖLDSÉGGEL |   
		
 MUSTÁRMAGOS MARHASÜLT SÜLT ZÖLDSÉGGEL
MUSTÁRMAGOS MARHASÜLT SÜLT ZÖLDSÉGGEL / Latsia -GI 
 
mentás öntet: 
2 dl joghurt 
1 marék friss menta 
1 lime héja reszelve 
1/2 tk só 
 
A hozzávalókat összekeverjük. 
 
sült zöldségek: 
1 cukkini 
2 sárga paprika 
1 ek repceolaj 
só, bors 
 
Az olajon a feldarabolt zöldségeket átsütjük pár perc alatt, ízesítjük. 
 
50-60 dkg marhahús 
2 fokhagymagerezd 
1 tk mustármag 
1 tk édesköménymag 
1 ek vaj vagy repceolaj 
1 tk kurkuma 
1 tk chillipor 
2 ek friss koriander 
só 
 
A vajon / olajon megpirítjuk a mustámagot és az édesköménymagot, hozzákeverjük az átnyomott fokhagymát. 
Rádobjuk a húst, lepirítjuk, megszórjuk a kurkumával és a chillivel, puhára pároljuk. 
Sózzuk, majd közvetlenül tálalés előtt megszórjuk a friss korianderrel. 
A sült zöldséggel, a mentás öntettel, valamint barnarizzsel tálaljuk 
 |