| SERTÉSHÚS : Édes-savanyú húsgombócok tagliatellével |   
		
 Édes-savanyú húsgombócok tagliatellével
Édes-savanyú húsgombócok tagliatellével   
 
15 dkg tagliatelle - szélesmetélt 
25 dkg darálthús 
só, bors, fokhagyma 
2 ek mogyoróolaj 
15 dkg ananász 
1/2 piros színű paprika 
1/2 zöld színű paprika 
 
összekeverjük az alábbiakat a szószhoz: 
 
3 ek halszósz 
2 ek rizsecet 
2 ek mogyoróolaj 
5 ek hidegvíz 
1 tk keményítő 
3 ek barnacukor 
 
A tésztát sós vízben kifőzzük. 
A húst a fokhagymával és a sóval-borssal összekeverjük, gombócokat készítünk és a 2 ek olajon átsütjük. 
Hozzáadjuk a felaparított paprikákat és az ananászt, átforgatjuk, majd felöntjük a szósszal és jól átkeverjük. 
A tésztát az ételre öntjük, átforgatjuk és tálaljuk. 
 |