| 		
		 
 Csokis, mákos kuglóf / Pazsu
Csokis, mákos kuglóf / Pazsu 
 
12 dkg őrölt mák, 2,5 dl tej, 1 evőkanál rum, 1 citrom reszelt héja, 25 dkg margarin v. vaj, 20 dkg cukor, 1 csg vaníliás cukor, 6 tojás, 50 dkg liszt, 1 csg sütőpor, 10 dkg étcsokidarabkák 
 
A mákot a tejjel felfőzzük, hogy sűrű masszát kapjunk, majd a rummal és a citromhéjjal ízesítjük és hagyjuk kihűlni.  
A margarint habosra keverjük egyenként a tojásokkal, majd belekeverjük a sütőporos lisztet.  
A tészta felébe keverjük a mákot és egy kivajazott, lisztezett kuglófformába simitjuk.  
A tészta másik felébe keverjük a csokiforgácsokat és azt is a formába simítjuk a másik tészta tetejére.  
Kb. 170 fokon, légkeverésessel sütjük kb 60 percig, tűpróbával ellenőrizzük, hogy kész van-e. 
Majd porcukorral megszórva tálaljuk. Nagggyon finom! 
 
Latsia: 
- nekem 45 perc alatt már készen lett, igaz nem kuglóf, hanem koszorúformában sütöttem 
- kicsit tömör, de nagyon finom 
- csokicseppel csináltam, de máskor többet teszek bele 
 |