| LEVES : Csípős húsos leves |   
		
 Csípős húsos leves
Csípős húsos leves / Latsia 
 
6-8 főre 
 
2 fej hagyma 
2 gerezd fokhagyma 
1 szál póréhagyma 
1-1-1 piros, zöld és sárga húsú paprika 
2 ek olaj 
60 dkg darálthús /marha-sertés vegyesen 
1 tk pirospaprika 
1 doboz hámozott paradicsom / 850 ml 
1 l zöldségleves 
1-2 tk paprika-krém 
1 doboz szójababcsíra 
só, bors 
 
A kétféle hagymát és a paprikákat felkockáztam, a pórét felkarikáztam. 
Egy fazékban forró olajon megpirítottam a darálthúst, hozzákevertem a vörös- és a fokhagymát, majd 2 percig együtt pirítottam. 
Belekevertem a paprikát és a pórét, majd rövid ideig együtt sütöttem, fűszereztem. 
/ só, bors, pirospaprika / 
A levest és a dobozban feldarabolt paradicsomot  a levével együtt a lábosba öntöttem. 
A paprikakrémet hozzáadtam és 5 perc alatt felfőztem. 
Beledobtam a szójacsírát, összemelegítettem, sóztam-borsoztam. 
 |