| 		
		 
 Csirke Picadillo
Csirke Picadillo –CL / Latsia
  1 csésze = 240 ml
  45 dkg csirkemell  
3 gerezd fokhagyma 
2 tk olívaolaj 
1 csésze aprított hagyma 
1,5 tk kömény 
1/2 tk só 
1/4 tk fahéj 
1 csésze chipotle salsa /szárított jalapeno-paprika szósz  
1/3 csésze arany színű mazsola 
1/4 csésze szeletelt, pirított mandula 
1/4 csésze aprított friss koriander
  A konyhai robotgépben először a fokhagymát, majd a húst aprítjuk. Egy nagy lábosban a forró olajra dobjuk a hagymát és 3 percig pároljuk. Hozzáadjuk a fokhagymás csirkét, a köményt, a sót, a fahéjat és 3 percig tovább pároljuk, kevergetjük, hogy a hús darabokká álljon össze. Hozzákeverjük a szószt és a mazsolát, csökkentjük a hőt, letakarva 5 percig sütjük. Hozzákeverjük a mandulát és a koriandert, majd tálaljuk.
  Latsia: - a receptben írt paprika szószom nem volt, sima chilli szószt tettem bele
 
  
 |