CSIRKE : GYORS ÉDES-SAVANYÚ CSIRKE |
GYORS ÉDES-SAVANYÚ CSIRKE
GYORS ÉDES-SAVANYÚ CSIRKE / Latsia
9 ek ketchup 3 ek ecet 4 ek sötét muscovado cukor 2 gerezd fokhagyma átnyomva 4 db csirkemellfilé felkockázva 1 hagyma aprítva 2 piros színű paprika darabokra vágva 227 g / 1 doboz ananász darabolva, leszűrve 100 g cukorborsó, szeletelve 1 marék sós, pirított kesudió
Egy nagy mikrózható tálban összekevertem az első 4 hozzávalót és beleforgattam a csirkét, majd belekevertem hagymát és a paprikát. 8-10 percig a legmagasabb fokozaton, fedés nélkül főztem, amíg a csirke főni kezdett és a szósz sistergett. Belekevertem az ananászt és a cukorborsót és visszatettem még 3-5 percre, ami alatt a csirke teljesen megpuhult. Pár perc pihentetés után hozzákevertem a kesudiót és tálaltam.
|