| 		
		 
 Darázsfészek v. Ferdinánd
Darázsfészek v. Ferdinánd / ahogy anyukam csinalja
  2 dkg elesztot 2, 5 dl tejben 4 dkg cukorral felfuttatunk, majd hozzaadunk 2 tojas sargajat, 15 dkg margarint, egy csipet sot es 40 dkg lisztet.  Jol kidolgozzuk, majd 45 percig langyos helyen kelesztjuk.  Keles utan kilisztezett nyujtodeszkara boritjuk a tesztat, es 1 cm vastagra, teglalap alakura nyujtjuk.  10 dkg vajat vagy margarint 14 dkg cukorral habosra keverunk, es a kinyujtott tesztara kenjuk, 10 dkg durvara tort dioval megszorjuk es feltekerjuk, mint a bejglit.  Majd 3 cm szeles darabokra vagjuk es kivajazott tepsibe allitjuk, egymastol 2 cm tavolsagra.  Ezutan 30 percig meg kelesztjuk, majd kozepesen meleg sutoben sutjuk.  Kozben 5 dkg cukrot, 1 dl tejben feloldunk, hozzateszunk 1 csomag vanilias cukrot, s ezzel meglocsoljuk amikor mar pirulni kezd. Ezutan meg 15 percig sutjuk. Ha elkeszult, sutemenyes talra szedjuk, vanilia sodot kinalhatunk melle. 
  Anyukam megjegyzesei: - daralt dioval csinalja, nem darabolttal - amikor a feltekert nyers tesztat felszeleteli, ugy teszi a tepsibe a tekercseket, hogy a veguket picit alajuk hajtja, ettol a sules kozben kiszivargo cukros dio nem eg oda
  Latsia: - a Ferdinand tesztajanak igen lagynak, de azert dolgozhatonak kell lennie.  - ha tul lagynak erzed, ahogy irtad tegnap, nyugodtan tegyel bele meg egy kis lisztet, semmit nem ront rajta, ez biztos, mert nekem sem egyforma mindig.  - legutobb peldaul amikor itt volt anyukam kellett meg bele egy kis liszt.  - és locsold meg feltetlenul sules kozben /amikor pirulni kezd / azzal a cukros tejjel, mert nagyon finom lesz am tole! 
	         
		 
	        
	        |