| KÖRET : MARINÁLT ÚJBURGONYA |   
		
 MARINÁLT ÚJBURGONYA
MARINÁLT ÚJBURGONYA / Latsia 
  20 főre 
  3 kg félbevágott újburgonya  1 üveg száraz fehérbor  4 shallot hagyma apróra vágva  1 ek cukor  4 ek fehérbor ecet  4 ek olívaolaj  2 marék petrezselyem apróra vágva 
  Tedd fel sós vízben az újburgonyát főzni, olyan 10-15 percre, amíg megpuhul.  Közben egy másik edénybe öntsd a bort, a felvágott hagymát és a cukrot, főzd 10 percig, majd tedd takarékra és öntsd hozzá a fehérborecetet és az olívaolajat, majd főzd pár percig, amíg az olaj elegyedik.  A leszűrt forró burgonyára öntsd rá a dresszing felét és hagyd kihűlni.  Tálalás előtt öntsd rá a dresszing másik felét és szórd meg friss petrezselyemmel. 
  Latsia:  - én sóztam-borsoztam is tálalás előtt  - snidlinggel szórtam meg  - langyosan ettük, isteni!  - a burgonyát előző nap is meg lehet főzni  
 |