KÖRET : MARINÁLT ÚJBURGONYA |
MARINÁLT ÚJBURGONYA
MARINÁLT ÚJBURGONYA / Latsia
20 főre
3 kg félbevágott újburgonya 1 üveg száraz fehérbor 4 shallot hagyma apróra vágva 1 ek cukor 4 ek fehérbor ecet 4 ek olívaolaj 2 marék petrezselyem apróra vágva
Tedd fel sós vízben az újburgonyát főzni, olyan 10-15 percre, amíg megpuhul. Közben egy másik edénybe öntsd a bort, a felvágott hagymát és a cukrot, főzd 10 percig, majd tedd takarékra és öntsd hozzá a fehérborecetet és az olívaolajat, majd főzd pár percig, amíg az olaj elegyedik. A leszűrt forró burgonyára öntsd rá a dresszing felét és hagyd kihűlni. Tálalás előtt öntsd rá a dresszing másik felét és szórd meg friss petrezselyemmel.
Latsia: - én sóztam-borsoztam is tálalás előtt - snidlinggel szórtam meg - langyosan ettük, isteni! - a burgonyát előző nap is meg lehet főzni
|