| 		
		 
 Cseresznyés pite kelt tésztából
Cseresznyés pite kelt tésztából / Margit2
  0,5 kg liszt, 2 tojás sárgája, 0,5 dl olaj, 3 dl tej, 5 dkg friss élesztő, 1,5 evőkanál cukor
  A hozzávalókat összedolgozni (én a kenyérsütő gépembe raktam a gyors programra, és amikor leállt a dagasztás -nálam 30 perc múlva- , akkor kivettem a gépből), 2 felé osztottam a tésztát.  Majd vékonyra kisodortam, a tepsi aljára sütőpapírt tettem, rá az egyik kisodort tésztát, megtöltöttem kimagozott cseresznyével, és megszórtam 1 csomag vaníliás cukorral, ráraktam a tészta 2. felét.  A tésztát sütés előtt tojásfehérje és tej keverékével megkentem, és a tetejét villával megszúrkáltam.  Ezután hideg sütőbe tettem, rákapcsoltam a sütőt 200 fokra, és kb. 25-28 percig sütöttem.  A tepsi gázsütő méretű: 30 x 35 cm-es, amiben sütöttem.
  Latsia: - kelesztés nincs, a hideg sütő bemelegedése alatt kel a tészta - féladagot sütöttem ami 20 perc alatt megsült - kevesebb élesztőt tettem bele 
 |