Mogyorós csók vagy keksz
Brutti ma Buoni - Mogyorós csók vagy keksz / Latsia
150 g darált mogyoró + 24 db egész 150 g porcukor 3 tojásfehérje habbá verve csipet sóval
A darált mogyorót a porcukorral elkeverjük és hozzáadjuk majd összeforgatjuk velük a tojásfehérjehabot. Keksz formába töltjük a masszát, mindegyik tetejére 1 mogyorószemet teszünk és 150 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Kicsit hűlni, majd rácsra téve száradni hagyjuk.
Ugyanezt lehet mandulával is, de akkor kell bele egy kis keserűmandula is és az arányoknál a cukor a duplája! Akkor a neve: Amaretti.
Latsia: - ha kicsit kevesebb a tojásfehérje, akkor gombócokat formázok belőlük, sütőpapírral bélelt tepsin süthetitek, és akkor vastagabbak lesznekl. De nekem az volt a cél, hogy mind3 tojásfehérje tűnjön el
|