| 		
		 
 CSÍPŐS ÚJBURGONYA SPENÓTTAL
 CSÍPŐS ÚJBURGONYA SPENÓTTAL / 82049 
4 főre 
75 dkg újburgonya 1 gerezd fokhagyma 1 dl ketchup 5 ek olaj 1 ek ajvar /pikáns, csípős fűszerkrém 3 ág rozmaring 15 dkg pirított paprika /konzerv 40 dkg spenótlevél 1 közepes vöröshagyma 2 dl tejföl 8 szűzérme / 5 dkg-os só, bors, sütőpapír 
1. A burgonyát ledörzsöljük. Az összezúzott fokhagymát a ketchuppal,  
3 ek olajjal meg az ajvarral összekeverjük, és sóval-borssak fűszerezzük. 
Tálban a félbevágott burgonyákat a ketchuppal összekeverjük. Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk és előmelegített sütőben, 200 fokon 10-15 percig sütjük. 
2. Közben a rozmaringot durvára felaprítjuk.  A burgonyát a rozmaringgal megszórjuk, és változatlan hőfokon, további 10-15 perc alatt készre sütjük. 
3. A lecsöpögtetett paprikát csíkokra metéljük. A felkockázott vöröshagymát 1 ek olajon megpároljuk. Beletesszük a leszárazott spenótleveleket, megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a tejfölt. Sóval-borssal fűszerezzük. 
4. A kissé kiklopfolt szűzérméket a maradék felhevített olajon mind2 oldalukon 1-2 percig sütjük. A paprikacsíkokat a burgonyával összekeverjük. Végül a szűzérméket a burgonyával és a spenóttal tálaljuk. 
Elkészítési idő: 40 perc 520 kcal/ adag 
Latsia: -  szerintem a hús 4 főre kevés - créme fraiche-sel csináltam tejföl helyett 
 |