| 		
		 
 Lazac Jambalaya
Lazac Jambalaya 
  
2 ek olaj 
2 ek vaj 
22 dkg olasz vagy füstölt kolbász 
1 vágott vöröshagyma 
2 aprított fokhagymagerezd 
3 ek vágott petrezselyem 
30 dkg vágott zöldpaprika 
2 vágott zellerszár 
5 közepes nagysagú hámozott, kimagozott, vágott paradicsom 
1 kk só 
1/2 kk: feherbors, feketebors, szurokfű, bazsalikom, kakukkfű, fokhagymapor, vöröshagymapor, chilipor 
2 kk Worcester szósz 
5 csepp Tabasco 
375 ml víz 
20 dkg nyers, hosszú szemű rizs 
65 dkg kockára vágott szálka nélküli lazac 
50 dkg főtt édesvizi rákfarok
 
  
Egy nagy edényben a forró olajban és vajban süssük meg a kolbászt.  Adjuk hozzá a zöldségeket és pároljuk puhára.  Keverjük hozzá az összes hozzávalókat, a lazac és a rák kivételével.  Lassu tűzön lefedve 40 percig pároljuk. Beletesszük a rákot a halat és további 15-20 percig főzzük. Jó étvágyat!
  Latsia:  - féladagot csináltam és a főzési idő is jóval kevesebb lett, mint a receptben megadott, valamint a vízmennyiség is kevésnek bizonyult,  hozzá kellett még önteni - de nagyon fini! 
 |