| 		
		 
 "A" Csokoládétorta
"A" Csokoládétorta / Latsia
  3 csésze liszt 2 csésze cukor 1/2 csésze cukrozatlan kakaópor 2 tk szódabika 1 tk só
  2 csésze forró víz 3/4 csésze olaj 2 ek fehér ecet 1 ek nescafé granulátum 1 ek vanília kivonat
  Melegítsd elő a sütőt 175 fokra, olajozz ki spray-jel 2 kerek 20 cm átmérőjű tortaformát. Keverd el a száraz hozzávalókat egy nagy tálban. Keverd el a vizet, az olajat, az ecetet, a nescafé-t, és a vaníliát egy nagy mérőpohárban. Keverd hozzá a száraz hozzávalókat, amíg elegyednek. Felezd el a tésztát a 2 sütőformába és süsd 35-40 percig, amíg a közepébe szúrt fogpiszkálón nem marad tészta. /Tűpróba/ Hagyd 15 percig hűlni a tésztát egy rácson, majd borítsd ki a rácsra.
  Fényes -fagyos csokimáz: 4 csészényi
  1 darab / 8 ek / vaj
  1,5 csésze cukor 1 1/4 csésze cukrozatlan kakaópor csipet só
  1 1/4 csésze zsíros tejszín / Créme Fraiche 1/4 csésze tejföl 1 tk nescafé granulátum 2 tk vanília kivonat
  Olvaszd meg a vajat egy nagy lábosban. Keverd bele a cukrot a kakaóval és a sóval. Keverd a zsíros tejszínt a tejföllel, a nescafé granulátummal egy nagy mérőpohárban amíg sima lesz. Add ezt a krémes keveréket a csokihoz, amíg megolvad. Főzd amíg a cukor felolvad és a keverék sima és forró lesz. Ne forrald!! Kapcsold le a tűzhelyt és add hozzá a vaníliakivonatot. Hűtsd le szobahőmérsékleten, amíg kenhető lesz, /3 óra/ akkor kend a tésztára és fagyaszd le a sütit.
  Latsia: - nem muszáj 20 cm-es formában sütni, lehet kicsit nagyobba is, akkor kicsit laposabb lesz - nekem 45 perc alatt sültek meg egyszerre - a krémbe 1 csésze kakaót és 8 dkg 70%-os csokit tettem - a krémet nem szobahóm-en, hűtöttem le, hanem bevágtam a hűtőbe ISTENI!!!
  
	         
		 
	        
	        |