| 		
		 
 Almás-dióstekercs
Almás-dióstekercs / Sera 
  30 dkg liszt 1/2 tk só 3 dkg cukor 6 dkg vaj 21 g élesztő 1, 5 dl langyos tej
  Ebből értelemszerűen csinálsz egy kelttésztát, hagyod pihenni.
  5 dkg mazsolát beáztatsz Calvadosba 10 dkg diót durvára aprítasz
  2 alma 3 ek. citromlé 5 dkg tejszín 4 dkg cukor
  Diót és az ugyancsak kiskockákra vágott almát összekevered a citromlével, mazsival, cukorral, tejszínnel, ez lesz a töltelék.
  A tésztát nyújtsd ki kb. 37x27cm-re, terítsd rá a tölteléket, göngyöld fel és vágd 8 darabra. Tedd a csigákat egy 24 cm átmérőjű sütiformába. 180-200 fokon sütöttem kb. 45 percig.
  Ha Calvadost használtál a végén keverd össze 4 ek. porcukorral és kend be a még forró sütit. Én ahorn sziruppal kentem be, el is kel rajta, nem lesz a teteje olyan kiszáradt, szépen magába szívja ill. fénylik tőle.
  Latsia: - nem áztattam be a mazsolákat semmibe, elég puhák - kenyérsütőgép dagasztotta-kelesztette a tésztámat 
 |