Brassói aprópecsenye diétásan
Latsia diétásított változata 2 főre: BRASSÓI
40 dkg sovány karaj csíkokra vágva 30 dkg krumpli hámozva, felkockázva 2 fej hagyma felaprítva 2 gerezd fokhagyma aprítva 20 dkg fagyasztott zöldborsó 2 tk majoranna 1 tk só 1 tk bors 1 tk pirospaprika 1 ek olívaolaj olajspray / 1 fújás 1 kcal
A sütőt előmelegítjük 220 fokra, vagy légkeverésen 200 fokra. Egy kistepsibe sütőpapírt teszünk, rászórjuk a krumplikockákat és lefújjuk 2-3 fújás olajjal, majd a felmelegedett sütőbe toljuk és 30 perc alatt készresütjük. Sózzuk. Közben egy mélyebb teflon serpenyőbe vagy lábosba 1 ek olívaolajat forrósítunk, beledobjuk a hagymát és a fokhagyma felét, majd ha kicsit megpároltuk, rádobjuk a sertéshúscsíkokat és fehérre sütjük, fűszerezzük, ha kell alá, akkor egy kicsi vizet töltünk és fedő alatt kb 10 perig puhára pároljuk. Amikor kész, belekeverjük a fagyott zöldborsót, és a fokhagyma másik felét, 2 perc alatt átmelegítjük, beleforgatjuk a kisült krumplikockákat és tálaljuk.
Elkészítése annyi, amíg a krumpli kisül.
|