MUFFIN : GYÜMÖLCSÖS DIÓSKENYÉR-MUFFIN |
GYÜMÖLCSÖS DIÓSKENYÉR-MUFFIN
GYÜMÖLCSÖS DIÓSKENYÉR-MUFFIN / Latsia
4 banán 1 élesztőkocka / 4,2g 2 dl juharszirup 1/2 tk só 40 dkg liszt 10 dkg dióbél 1 citrom leve
2 hámozott banánt pürésítünk és elkeverjük asóval, az élesztővel, 1 dl juharsziruppal. Hozzákeverjük a lisztet és 0,8 dl vizet és tésztává gyúrjuk, majd 30 percet kelesztjük. A muffinformát kikenjük vékonyan. A diót durvára aprítjuk, 2 banánt 12 egyforma darabra vágunk, citromlével meglocsoljuk és letakarjuk. A tésztát átgyúrjuk, beletesszük a diót, majd 12 darabra osztjuk, és minden darabot kicsit kilapítunk, 1 banándarabot teszünk a közepükre és jól beborítjuk a tésztával. A tésztaszéleket összenyomjuk és a tésztagombócokat a muffinforma mélyedéseibe tesszük, majd újabb 30 percig kelesztjük. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, a muffinokat konyhai ollóval kb 1 cm mélyen bevágjuk, meglocsoljuk az 1 dl juharsziruppal. 20-25 percig sütjük.
Latsia: -nem olyan bonyolult, mint elsőre látszik -5 g élesztőt használtam hozzá - nem hagyományos, hanem kenyérízű muffin
|