| 		
		 
 TINTAHAL BURGONYÁVAL
TINTAHAL BURGONYAVAL / Kira
  1 kg tintahal 50 dkg burgonya 2 friss paradicsom 1 voroshagyma 1/2 piros paprika, zellerszar
  A tintahalat nagyobb darabokra vagni.  Egy nagyobb edenyben olivaolajat melegiteni, es az aprora vagott hagymat + 1 gerezd aprora vagott fokhagymat megpriritani a kisebb darabokra vagott zellerszarral egyutt. 
  Hozzaadni a halat, atforgatni a meleg hagymas zelleres olajon, es pici feher borral felonteni.  Hozzaadni a 2 kockara vagott paradicsomot, es a kockara vagott paprikat, sozni, es addig fozni, meg felig meg nem fott.  Ekkor hozzaadni a nagyobb kockara vagott krumplit, es puhara fozni. (a krumplinak majdnem szet kell fonie).  (ha kell, kockabol fott huslevessel fel-felontogetni).  A vegen petrezselyemzolddel meghinteni. 
  EZ EGY NAGYON HÍRES OLASZ RECEPT, ÉS GARANTÁLTAN FINOM!
 
  
 |