| 		
		 
 Barackos szelet
Barackos szelet / Latsia 
A tésztához: 3 tojás, 9 dkg kristálycukor, 9 dkg finomliszt, 1 csomag vaníliás cukor. 
A krémhez: 4 evőkanál kristálycukor, 1 csomag vaníliás pudingpor, 5 dl tej, 15 dkg barackbefőtt. 
A díszítéshez: 1 csomag tejszínhabpor, 1,5 dl tej, 6 dkg barackbefőtt. 
A tojások sárgáját a cukor harmadával és a vaníliás cukorral keverjük habosra.  A fehérjéket a maradék cukorral verjük habbá, majd adjuk hozzá a sárgáját, szitáljuk bele a lisztet, s keverjük simára.  A masszát kenjük vékonyan sütőpapírra és 160 fokon süssük meg a tésztalapot.  A pudingporból, a cukorból és a tejből készítsünk pudingot, vágjuk bele a barackot, majd öntsük a kihűlt tésztára.  Tegyük hűtőbe, hogy a krém megdermedjen.  A tejből és a habporból készítsünk habot, azt tegyük a krém tetejére, végül díszítsük barackszeletekkel.  
 |