| 		
		 
 CSOKOLÁDÉS FAGYI
CSOKOLÁDÉS FAGYI / Szidi 
2, 5 dl tej 10 dkg keserű csoki (Zartbitter) 1 kk kávépor / nescafé 2 tojássárgája 8 dkg cukor 2 dl tejszín 
A tejet megmelegítettem, beletördeltem a csokit, hozzákevertem a kávéport. Félretettem. A tojássárgákat felvertem a cukorral, belekevertem a csokis tejbe, majd vízfürdőben vertem, míg elég sűrű lett. Kihűtöttem, kavargatva. A tejszínt krémesre vertem, nem keményre, majd összekevertem a másik krémmel és egy edényben a fagyasztóba tettem. 
Latsia: -nescafé-t tettem bele -műanyag edényben fagyasztottam le, mert abból könnyebb kiborítani tálalás előtt -tettem bele: diót, mogyorót, kekszet, mazsolát 
 |