| 		
		 
 AJVAR-PARADICSOMOS SZENDVICSKRÉM
AJVAR-PARADICSOMOS SZENDVICSKRÉM 
kb. 250 g eltartható: hűtőben 5 napig  
2 paradicsom 200 g tejszínes friss-sajt 2 ek ajvar  só, bors 
1. A paradicsomot lemossuk, lecsöpögtetjük, keresztbe bevágjuk és forrásban lévő vízbe mártjuk /nem főzzük/, hideg vízzel hirtelen lehútjük. A paradicsom héját lehúzzuk, negyedekre vágjuk, a szárvégződést kivágjuk, a húsát felkockázzuk. 
2. A friss-sajtot az ajvarral elkeverjük, sózzuk-borsozzuk, végül a paradicsomkockákat belekeverjük. 
3.  A kész szendvicskrémet 2 tisztára mosott, száraz üvegbe töltjük, jól lezárjuk és a hűtőbe tesszük. 
Ciabattát vagy baguettet ajánlunk hozzá. 
Latsia:  - féladagot csináltam, isteni - egy kis paradicsomot nem kevertem  a krémbe, ezzel díszítettem a végén és egy kis snidlinggel 
  
 |