| | CSIRKE : Csirkemell hagymás sajtmártással | 
 
 Csirkemell hagymás sajtmártássalCsirkemell hagymás sajtmártással / Litita   2 db nagy csirkemell 30 dkg újhagyma (vagy póré 15 dkg ementáli sajt 2 dl tejföl 2 ek vaj 2 tk mustár só bors olaj   A hagymát nagyobb karikákra vágjuk. A csirkemellekről lefejtjük a bőrt, és a csontot.
 A hússzeleteket kissé kiverjük, sóval, borssal beszórjuk. Kevés olajat forrósítunk, a húsokat hirtelen megsütjük benne, majd egy vajjal kikent tűzálló tálba fektetjük.
 Egy másik edényben a vajat felhevítjük és megdinszteljük benne a hagymát. A tűzről levéve hozzákeverjük a tejfölt, sóval, borssal és mustárral ízesítjük, majd belekeverjük a reszelt sajtot.
 Ezt a mártást kenjük a hússzeletek tetejére.
 A tálat lefedve, forró sütőbe toljuk 20-25 percre, majd tetejét levéve szép pirosra sütjük.   |