GESZTENYÉS SZELET
GESZTENYÉS SZELET / Latsia
Egy könnyen és gyorsan elkészíthető sütemény receptje ez. Érdekessége, hogy liszt nélkül készül.
6 tojás 6 evőkanál cukor 1 szelet csokoládé 50 dkg gesztenyemassza 1 mk szódabikarbóna tortabevonó
A 6 tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a 6 tojás fehérjéből keményre vert habot. Ezután hozzáadjuk a reszelt csokoládét és a lereszelt gesztenyemasszát. Majd könnyedén összekeverjük. Végül egy kevés (kiskanál) szódabikarbónát teszünk hozzá. Vajjal kikent és lisztel beszórt formába(őzgerinc) tesszük, közepesen meleg sütőbe megsütjük. Én 180 fokon kb. 30 percig sütöttem.
Ha kihűlt csokoládéval vonjuk be. Ez a recept 2 nagyobb őzgerincformát tölt ki. Igény szerint lehet felezni is a mennyiségeket.
|