RAKOTT KELKÁPOSZTA
RAKOTT KELKÁPOSZTA / Éva 0811
Sós vízben megfőzöm a kelkáposztát, egészben. Főzök rizst, és csinálok egy daráthúsos pörköltet, jó fűszeresen. Rizst összekeverem a hússal. Sütőpapirral kibélelek, egy mélyebb tepsit, pici olajat teszek bele. Lerakok egy sor kelkáposztalevelet, arra egy adag darálthúsos keveréket, jól megtejfölözöm, és addig folytatom mig elfogynak a hozzávalók. Tejlfölt tojással, pici sóval összekeverek, és a tetejére öntöm. Apróra vágott baconnal megszórom. 200 fokos sütőben, sütöm kb. 3/4 órát. Szoktam a darálthúshoz , füstöltet is tenni.
Latsia: - zsírpapírt nem tettem a tálba - 35 %-os creme fraiche-sel csináltam, annyira krémes lett! ISTENI, köszi Évi!!!
|