Kakaóscsiga
Kakaóscsiga ahogy én csinálom / Márti 75
60 dkg finomliszt 2 tojás 350 ml langyos tej 1, 5 tk porélesztő 0, 5 tk. só 2 dkg puha margarin/vaj
Tészta programon a géppel dagasztatni
töltelék: 4 púpos ek. cukor 2 ek kakaópor 15 dkg puha margarin/vaj ezt jól össze kell keverni
A tésztát kinyújtani a tölteléket rákenni és felszeletelni 1, 5-2 cm szélesen. Tepsiben sütőpapíron még keleszteni 15-20 percig. Hideg sütőbe légkeveréses 180 fokon megsütni kb. 30 perc. Amikor pirulni kezdenek langyos 2 dl tej és 1 cs. vaníliáscukor keverékével meglocsolni. (én csak sima tejjel szoktam). Nagyon lágy lesz a tészta mikor nyújtani és tekerni kell, de nagyon fini a végeredmény. Márti Ne olvaszd majd nagyon meg a vajat/margarint mert kifolyik a csigából inkább puha legyen és úgy keverd ki. Legutóbb igy jártam pedig nekem mindíg sikerült még. Próbáld szorosra tekerni ami nagyon nehéz mert rettenetesen könnyű buborékos lágy tésztát kapsz. Jól lisztezz alá mert picit ragadhat!
Latsia: sztem dupla adag töltelék kell bele!!
|