| 
 AngyalszemAngyalszem / Latsia
 150 g liszt
 60 g cukor
 1 csipet só
 50 g kókuszreszelék
 100 g vaj
 1 tojássárgája
 3 ek porcukor
 vaníliáscukor
 80 g zselé vagy lekvár
 
 A lisztet, cukrot, sót, és kókuszreszeléket elkeverjük.
 A vajat és a tojásásárgáját kikeverjük és az előzőhöz adjuk.
 Jól elkeverjük és egy tésztát gyúrunk belőle gyors mozdulatokkal.
 1 órára a hűtőbe tesszük letakarva.
 Golyókat formálunk belőle és egy sütőpapírral bélet tepsire tesszük.
 Fakanállal mélyedést nyomunk a közepükbe és 200 fokon 10-12 percig sütjük.
 Egy rácson hűlni hagyjuk, majd porcukorral megszórjuk.
 A zselét felmelegítjük, elkeverjük és egy teáskanállal a mélyedésekbe töltjük.
 
 Latsia:
 - van olyan változat is, hogy nincs benne kókuszreszelék, de így sokkal finomabb!
 - és van olyan is, ahol a lekvár együtt sül a sütivel, de minek?
 |