TÉSZTA : Calabria-i sonkás tészta |
Calabria-i sonkás tészta
Calabria-i sonkás tészta
3 főre
60 dkg g paradicsom 10 dkg sonka 1 ek olívaolaj 1 hagyma 2 gerezd fokhagyma 1 chilipaprika 1,25 dl húsleves 25 dkg tészta 1 csokor petrezselyem 2 ek bazsalikom 5 dkg Pecorino sajt só, bors, Tabasco
A paradicsomokat forró vízzel leöntjük és meghámozzuk, felkockázzuk. A sonkát csíkokra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk és a hagymákat megdinszteljük benne. Hozzáadjuk a chilit és a sonkát és átpirítjuk. Hozzáöntjük a paradicsomot és a levest, majd közepes hőfokon összefőzzük. Közben megfőzzük a tésztát. Apróra vágjuk a petrezselymet és a bazsalikomot, belekeverjük a mártásba. A sajttal, sóval, borssal és néhány csepp Tabasco-val ízesítjük a szószt. Belekeverjük a tésztát és tálaljuk.
Latsia: - chili és Tabasco nélkül is nagyon finom, ha valaki nem szereti az erőset - bármilyen tésztával készíthető, én színes pennét használtam, mert az volt itthon
|