Canelloni rákkal
Canelloni rákkal - CANELLONI con Gamberetti
3 főre
2 db paradicsom 120 g újhagyma 20 g vaj 200 g koktélrák 120 g gomba apróra vágva 2 tk keményítő 1,25 dl fehérbor só, bors 1 ek olívaolaj 1 ek citromfű 130 g canelloni 500 g paradicsompüré, de nem az a sűrű, hanem csak amolyan passzírozott oregano, fokhagyma 200 g Mozzarella szeletelve
A paradicsomokat forró vízzel leöntjük, meghámozzuk. Negyedeljük és kimagozzuk. Az újhagymát felkarikázzuk és egy kivajazott serpenyőben megdinszteljük. A rákot hozzákeverjük és rövid ideig együtt pároljuk. Rátesszük a paradicsomot, majd a megtisztított gombát. A fehérborban feloldjuk a keményítőt és leöntjük vele a ragut, addig keverjük, amíg a a szósz beissza. Sózzuk-borsozzuk és hozzákeverjük a citromfüvet. A sütőt légkeveréses progin 180 fokra kapcsoljuk, egy tűzálló tálat kiolajozunk. Megtöltjük a canellonikat a raguval, a tálba fektetjük. A paradicsompürébe keverjünk oreganot, sót, borsot fokhagymát és leöntjük vele a canellonit. Ráfektetjük a Mozzarellát és középső sínen kb. 20 perc alatt megsütjük.
Latsia: - 13 helyett 11 db canellonim volt, így maradt egy pici ragu, kenyérre kenve isteni!!! - a töltelékbe is tettem oregano-t - reszelt Mozzarellával szórtam meg
|