Baconos sütőporos túrós pogácsa
Baconos sütőporos túrós pogácsa / Fruzsika
Tészta:
30 dkg liszt, 25 dkg margarin, 25 dkg túró, 1 mokkáskanál sütőpor, 1 mokkáskanál só (ha a túró túl száraz, akkor az összeállításhoz max. 1 csapott evőkanál tejföl vagy joghurt. (tojás nem kell)
Töltelék: 15 dkg főtt és vékonyra szeletelt / kockázott bacon, 10 dkg reszelt sajt (ha nincs bacon akkor jó a szárazabb főtt füstölt tarja apróra kockázva 2 evőkanál krémsajttal keverve)
A tészta hozzávalóit összemorzsolom a vajjal és a túróval összeállítom közben többször lisztezni a deszkát.
Majd a lisztes deszkán kinyújtom kb 1 centisre. Egyenletesen elosztom rajta a tölteléket és a reszelt sajt felét. Föltekerem, majd kinyújtom kb 2 centisre. Tetejét késsel bevagdosom, megkenem felvert tojással, rásózok, meghintem reszelt sajttal. Kiszaggatom pogácsaszaggatóval, majd sütőpapíros tepsibe teszem. Lehet a tojás után a sajt helyett pl szezámmaggal, köménymaggal is megszórni, sőt mákkal is.
1 órát pihentetem, majd 180 fokos sütőben (légkeveréses) 10-15 percig sütöm.
|