CANELLONI TONHALLAL
CANELLONI TONHALLAL / Latsia
300 g cukkini 120 g újhagyma 2 ek olívaolaj 1 adag tonhal / konzerv 1 ek petrezselyem só, bors, fokhagyma 1 tk olasz fűszerkeverék 14 db canelloni tészta 1,25 dl fehérbor 1 doboz hámozott paradicsom konzerv 1,25 dl húsleves 100 g emmentáli sajt 2 ek tejszín
Először a cukkinit megmossuk és szárazra töröljük. Eltávolítjuk a szártövet és a virágot és héjával együtt megreszeljük. Az újhagymát megtisztítjuk és karikákra vágjuk. Egy magasabb serpenyőben megforrósítjuk az olívaolajat és a zöldségeket megpároljuk. A tonhalat jól lecsöpögtetjük és hozzájuk adjuk. Az apróra vágott petrezselymmel, a frissen őrölt borssal és sóval, az átnyomott fokhagymával és az olasz fűszerkeverékkel ízesítjük. A keverékkel megtöltjük a cannelonit és egy enyhén zsírozott tűzálló tálba fektetjük őket. A serpenyőben felforrósítjuk a paradicsomkonzervet, meglocsoljuk a fehérborral, majd felöntjük a húslevessel. Ezt a szószt szintén a frissen őrölt borssal, sóval, átnyomott fokhagymával és az olasz fűszerkeverékkel ízesítjük, majd leöntjük vele a tonhallal töltött canellonikat. A tetejét reszelt sajttal megszórjuk, majd a tejszínt rácsorgatjuk. 200 fokra előmelegített sütőben középső sínen kb 25 perc alatt átsütjük.
Németr recept alapján
|