Dagasztás nélküli kenyér
Dagasztás nélküli kenyér / NY Times
Egy nagy tálban 3 csésze lisztet 1és 1/4 tk sóval és 1/4 tk szárított élesztővel elkeverünk. 1,5 csésze vizet öntünk hozzá és elkeverjük csak úgy kézzel, nem dagasztjuk! Letakavarva 18-20 órát szobahőmérsékleten állni hagyjuk.
Következő nap a tésztát egy erősen lisztezett felületre borítjuk és a 4 szélét egymásra hajtjuk. Megszórjuk búzakorpával és egy szintén búzakorpával megszórt konyharuhára fordítjuk /alul a hajtogatott rész/. 2 órát pihentetjük, majd egy felforrósított vaslábosba fordítjuk és befedjük, 260 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 30 percig sütjük lefedve, majd 20 perc fedetlenül.
|