Epres túrótorta
Epres túrótorta /Mikko 50252
50 dkg eper(ebböl pár darabot dekorációra félretenni) 50 dkg túró 4 dl tejszín 10 dkg cukor 1 csomag habkeményitő 10 lap zselatin 1 csomag vaniliás cukor 1 db citromnak a lereszelt héja 1 piskóta tortalap (vagy készen vett, vagy magad sütött)
Az epret pürévé tenni, a túrót , cukrot és a citrom reszelt héját kikeverni és az eperrel összevegyíteni. A zselatint, előírás szerint elkészíteni /feloldani/ és a túrós masszához adni. A tejszínt a habkeményítővel és a vaniliáscukorral keményre felverni és ezt is a túróhoz adni. A túrós masszát ráhalmozni a piskóta lapra és a tetejét eper darabokkal diszíteni. 3 órán keresztül a hűtőszekrényben lehűteni. (vagy fél órát a mélyhűtőben. ) A süti alapot lehet darált kekszböl vagy babapiskótából is csinálni
Latsia: -nem tettem bele se zselét, se habkeményítőt, mégis tökéletesen kemény volt a krém -máskor félbevágom a piskótát és a fele krémet /mert jó sok lett!:O)/ közé fogom tenni
|