Zabpehely keksz
Zabpehely keksz / Latsia
100 g oliva margarin / lehet normál is 50 g világos barnacukor 2 ek méz
1/4 tk mézeskalácsfűszer 100 g liszt 1/2 tk sütőpor 100 g zabpehely 50 g mazsola
Melegítsd elő a sütőt 170 fokra. Tedd egy tálba az első 3 hozzávalót és olvaszd meg 1 perc alatt a mikróban. /ha nincs, akkor egy láboskában a tűzhelyen/ Keverd bele a második 5 hozzávalót. 2 sütőpapírral bélelt tepsire 15 kupacot rakj a masszából evőkanállal. Egy kicsit nyomd le villával a tetjüket és 15 perc alatt süsd készre a kekszeket.
Latsia: - teflon kekszformába tettem, így nem kellett a sütőpapír, de nőnek, úgyhogy elég messze kell őket tenni egymástól
|