Kapros lazac rizs-ágyon
Kapros lazac rizs-ágyon / Fröken
1 db közepes hagyma 3 gerezd fokhagyma zúzva 3 db közepes paradicsom 23 dkg szeletelt gomba 3 ek friss kapor (vagy két teáskanál szárított) 3 ek citromlé 1 mokkás kanál só 2 késhegynyi törött bors 2 csésze főtt barnarizs 4 szelet lazac olívaolaj-spray
Olajozzunk ki vékonyan egy nem ragadós serpenyőt. Pároljuk meg benne a hagymát, paradicsomot, fokhagymát és a gombát 5 percig, vagy amíg meg nem lágyul. Tegyük hozzá a citromlét és a kaprot. A tűzről levéve sózzuk, borsozzuk. Vékonyan olajozzunk ki egy tepsit, szórjuk bele egyenletesen a főtt rizst. A rizs tetejére tegyük rá a lazacszeleteket. Mindegyik szeletet fedjük be a zöldséges keverékkel. Fóliával letakarva süssük 20 percig 175 fokra előmelegített sütőben.
|