| 
 Sonkás-túrós kifliSonkás-túrós kifli / E.Margit
 50 dkg liszt (2/3 finom, 1/3 rétes)
 1 egész tojás
 1 dl kefír v. joghurt
 1, 2 dl tej + 1-2 ek víz, ha szükséges
 5 dkg vaj
 1, 5 kk só
 1, 5 kk cukor
 késhegynyi aszkorbinsav
 1/3 friss élesztő
 
 töltelék: 25 dkg sonka, pici olivaolajon megfuttatva,
 25 dkg túró
 
 Géppel megdagasztattam, három cipóba szétszedtem, a cipókat négyszögletesre kinyújtottam, rá töltelék és átlóiban elvágtam. Így 4 db kifli lesz egy cipóból. A tetejét vizezett tojássárgájával kentem le és megszórtam szezámmaggal, de durva sóval is lehet.
 
 |