[Friss hozzászólások]  [113-94] [93-74] [73-54] [53-34] [33-14] [13-1]   
	
		
	 
	
		szia Latsia ! 
Bele kukkantottam a oldaladba , csodás asszony lehetsz , kellenne nekünk találkozni :) igaz már nem GBg ben lakom , de meg oldható :) Boråsba költöztünk el Májusba, de meg beszélhetjük :) ha gondolod akkor priviben ird be az nlc be a számod felhivlak az enyém 033138623 szioka   | 
	 
 
 
	
		
	 
	
		Hogy egy mosollyal induljon a hét:)) Puszi: Gyöngyi 
 
  | 
	 
 
 
	
		
	 
	
		szia anita vgyok 
Nagyon jó az oldalad!!! 
A túrós gyümitortát megcsináltam és fantasztikusan finom lett! 
Szuper recept ami pofon egyszerű és nincs tele különleges hozzávalókkal:) 
Köszönöm szia  | 
	 
 
 
	
		
	 
	
		| Szia Zsazsu, örülök, hogy sikered volt vele, érezd otthon magad, szia Klári | 
	 
 
 
	
		
	 
	
		| Szia, örülök, hogy Nektek is ízlik, nálunk is nagy sikere van, csak mostanában nem készítettem, de jó is, hogy említed, lehet, hogy hétvégére én is megsütöm újra!:O))
Köszönöm a gratulációt! Szia Klári | 
	 
 
 
	
		
	 
	
		Nem szoktál csuklani? Naponta hálával emlegetjük a nevedet, hogy feltetted a dagasztás nélküli kenyeret! Nagyon sok boldogságot Melinához!!!!!!!  | 
	 
 
 
 
	
		
	 
	
		Sajna, vége az egyik kedvenc ünnepemnek a Húsvéi sonka kakaóskaláccsal szinte verhetetlen:)))  
  
És szép álmokat kívánok: Gyöngyi  | 
	 
 
 
	
		
	 
	
		SZIA LATSIA! 
ANYUKÁM SZÜLINAPJÁRA MEGCSINÁLTAM A DIMI TORTÁJÁT. 
ISTENI FINOM! 
 NAGYON SZUPER RECEPTEK VANNAK ITT,SOKAT KIFOGOK PRÓBÁLNI.  KÖSZÖNÖM SZÉPEN!  
KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KIVÁNOK NEKTEK!      ZSAZSU  | 
	 
 
 
	
		
	 
	
		Szia, annyi szuper recept van itt, hogy azt se tudom, melyiket készítsem el... 
Nagyon kellemes Húsvéti Ünnepet kívánok, egészségeben, örömben, finom falatokkal:)) üdv: Gyöngyi 
 
  | 
	 
 
 
	
		
	 
	
		| Szia Gyöngyi, köszönöm, aranyos vagy, örülök, ha tetszenek, további kellemes nézelődést!
Szia Klári | 
	 
 
 
	
		
	 
	
		Szia Latsia! Margit2 oldalán láttalak, ide keveredtem, és csak ámulok, bámulok, milyen fantasztikus ételeket, sütiket alkotsz!! Gratulálok!! Üdvözlettel: Gyöngyi  | 
	 
 
 
	
		
	 
	
		| Szia Gondaanyu, hű akkor Te igazán lányos anyuka vagy!:O))
Köszönöm szépen a jókívánságaidat, és én is gratulálok a Lányokhoz, Unokához, szia Klári | 
	 
 
 
 
	
		
	 
	
		| Kedves Latsia! Margit oldalán olvastam, hogy kislányod született. Mint 3 nagy lánygyermek anyukája és egy picurka kislány nagymamija szívből gratulálokNektek. Kívánom, hogy annyi örömöt adjon ez a csöpp gyermek, mint nekünk a mieink. Erőt, egészséget és jó humorérzéket kívánok a felneveléséhez. Gondaanyu | 
	 
 
 
	
		
	 
	
		Szia! 
ÖRÜLÖK, HOGY RÁTALÁLTAM AZ OLDALADRA, NAGYON TETSZIK! A FÓRUMON, FELAJÁNLOTTAD, HOGY ELKÜLDÖD BÁRKINEK A HÁZ A TATIN UTCÁBAN CÍMŰ KÖNYVET. HA NAGYON SZÉPEN MEGKÉRLEK NEKEM IS MEGTENNÉD? KÖSZÖNÖM SZÉPEN, MARADOK HŰ LÁTOGATÓD! GYÖRGYI 
kancsargyorgyi@freemail.hu  | 
	 
 
 
	
		
	 
	
		| SZIA JUDIT!!!
Szóval Miattad kell annyi vizet innom!!!!
Örülök, ha ízlik, mi is imádjuk!!!!
Szia Klári | 
	 
 
 
	
		
	 
	
		Szia Latsia (Klári) 
Nem szoktál csuklani? Naponta hálával emlegetjük a nevedet, hogy feltetted a dagasztás nélküli kenyeret! Nagyon sok boldogságot Melinához!!!!!!! 
amospo (Judit)  | 
	 
 
 
	
		
	 
	
		| Kedves Taksár Ferenc, nagyon szépen köszönöm a receptet, ki fogom próbálni!
Üdvözlettel latsia | 
	 
 
 
	
		
	 
	
		Kedves Latsia konyhája 
Mint Nyírségi lakos mellékelten küldöm meg 
a nyírségi gombócleves "eredeti receptjét" 
ami eredetileg nem "pulyka cici"-ből készül. 
Üdvözlettel: 
Taksár Ferenc 
Nyírtelek. 
 
  
 
| 
 Hozzávalók:  
·  40 dkg borjúcomb vagy ?lapocka (esetleg sovány sertéshús) 
·  8 dkg vaj 
·  1-1 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér 
·  1-1 darabka zeller és karalábé 
·  só 
·  10 dkg fagyasztott zöldborsó 
·  15 dkg fagyasztott karfiol (friss is jó) 
·  10 dkg gomba 
·  1 csapott kanál liszt 
·  2 dl tejszín 
·  2 tojássárgája 
·  fél citrom leve 
·  a burgonyagombóchoz: 
·  15 dkg burgonya 
·  4 dkg liszt 
·  1 tojás 
·  só 
·  őrölt bors 
·  késhegynyi reszelt szerecsendió  |  
| 
  Elkészítés: A borjúhúst egycentis kockákra vágjuk, és kevergetve fehéredésig sütjük. Közben a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a zellert meg a karalábét megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk, majd a húshoz adjuk, és még néhány percig pirítjuk. 1,2 liter vízzel fölöntjük, megsózzuk, fölforraljuk, majd lefödjük, és kis lángon puhára füzük. Közben a gombóchoz a burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és áttörjük. Amikor kihűlt, liszttel meg a tojással összegyúrjuk, megsózzuk, megborsozzuk, reszelt szerecsendióvak fűszerezzük. Vizes kézzel apró gombócokat formálunk belőle és a lobogva forró levesbe dobjuk. A borsót, az apró rózsáira szedett karfiolt meg a fölszeletelt gombát is hozzáadjuk, és addig főzzük, míg minden megpuhul. Közben a maradék vajból és lisztből világos rántást készítünk, levest ezzel sűrítjük. A tűzről levéve a tejszínnel elkevert tojássárgájával dúsítjuk, végül citromlével kellemesen pikánsra ízesítjük. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.
  |   
    | 
	 
 
 
 [Friss hozzászólások]  [113-94] [93-74] [73-54] [53-34] [33-14] [13-1]   
 |